Wij zijn Zie!

Massimo Bombrini

Massimo Bombrini

Voorzitter
“Mijn naam is Massimo Bombrini,  een jonge muziekant/podiumkunstenaar van 24 jaar. Ik ben opgegroeid in een gezin waar muziek en de kunsten altijd in het middelpunt stonden, vader heeft het ons met de paplepel mee gegeven. Ooit begon ik mijn eigen weg in de creatieve industrie als DJ , later als producer, en zodoende vond ik mijn passie voor percussie en slaginstrumenten. Thuis had ik een plek waar ik mijn creatieve passie altijd kon beoefenen, eerst in mijn ouderlijk huis, en later in de studio van mijn vader. Zie is ook zo’n thuis, een plek waar creatievelingen hun eigen weg kunnen vinden, en samen aan prachtige stukken kunnen werken. Voor jong en oud, door jong en oud; mijn droom is om van onze stad ons podium te maken, een podium voor alle kunsten, 365 dagen per jaar!”
Rik van Dijk

Rik van Dijk

Secretaris

“In de jaren negentig ben ik begonnen als vrijwilliger bij Cultura Nova. Ik kreeg een kijkje achter de schermen van het theatermaken en kwam voor locatietheater op ongebruikelijke plekken waar de creatieve sfeer bijna magisch aanvoelde. Zoveel tastbaardaar dan op film of televisie! Gedurende mijn opleiding tot grafisch vormgever heb ik ernaast leuke klussen in de diverse theaters in de regio mogen meemaken via Abraxas, Bureau voor culturele evenementen.
Sinds mijn middelbare schooljaren heb ik als drummer in diverse bandjes kennis gemaakt met mijn artistieke ik. De combinatie van toneel, choreografie, licht, geluid en decor; kortom theater, blijft mij fascineren.
Rond 2007 kwam ik in het toenmalige Theaterwerkplaats Spinazieblik, waar ik me gelijk thuisvoelde door de creatieve sfeer waarin ik veel mogelijkheden zag die ik voor de rest in Heerlen miste. Ik kon er wat betekenen in de publiciteit dus dat deed ik met plezier.
Rond 2011 was theaterwerkplaats Zie een feit. Daar ben ik doorgegegaan ben mij in te zetten voor de publiciteit en andere organisatorische werkzaamheden. Toen de gelegenheid er was heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de bestuursfunctie van secretaris op mij genomen, die ik inmiddels enkele jaren vervul. Ieder nieuw seizoen verrast mij met uitdagingen, maar geeft me vooral veel plezier om te zien welke mooie, aangrijpende en leuke voorstellingen het resultaat gaan worden.”

Anneke Oevering

Anneke Oevering

Penningmeester

“Hallo! Ik ben Anneke Oevering, 34 jaar oud, en op dit moment al twee jaar actief als penningmeester binnen deze vereniging.

In 2017 ben ik begonnen als speler bij Theaterwerkplaats Zie, omdat ik heel graag iets wilde doen wat ik heel eng en spannend vond! Nou, dat is me wel gelukt! Inmiddels heb ik verschillende kansen en mogelijkheden gekregen, en natuurlijk met beide handen aangegrepen, om me nog verder te ontwikkelen als speler, als bestuurslid en als mens. Het meespelen in heel diverse en heftige stukken heeft me zo veel zelfvertrouwen gegeven dat ik inmiddels meespeel in een musical. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met theater. Denk daarbij aan kostuumontwerp, besprekingen, penningmeester-taken en assistent-regisseurschap.

Theaterwerkplaats Zie is de uitgelezen kans om nieuwe en bijzondere mensen te leren kennen, je eigen kwaliteiten te onderzoeken en in te zetten en in een origineel theaterstuk neer te zetten! Doe je mee???”

Omar Offermans

Omar Offermans

Vice-voorzitter

“Ik ben Omar, sinds dit toneelkaar vice-voorzitter van theaterwerkplaats Zie. Ik ga onder meer ondersteunende taken verrichten voor onze voorzitter.
Zelf speel ik al 2 producties mee met Zie en heb verschillende ondersteunende werkzaamheden verricht bij eerdere producties zoals, op en afbouw van decor, backstage assistentie en figuranten rollen.
Ben je ook geïnteresseerd in toneel, voor of achter de schermen, dan hoop ik je snel bij Zie te kunnen verwelkomen! “

Cas Dohmen

Cas Dohmen

Algemeen Bestuurslid | Regie-assistent volwassengroep | Social Media Expert

“Hoi! Ik ben Cassandra Dohmen, 23 jaar oud en creatieve duizendpoot. Op mijn vijfde schreef mijn moeder mij in bij een theatervereniging en sindsdien ben ik niet meer weggegaan! Als insider heb ik de hele evolutie van Theaterwerkplaats Zie meegemaakt en ik ben heel erg blij om iets te kunnen betekenen voor onze gave vereniging.
Ik ben opgeleid als docent geschiedenis en ben hiernaast freelance kunstenaar. Het contact met mijn acteurs en het creatieve proces van het maken van een voorstelling vind ik ontzettend belangrijk. Theater is voor mij een ruimte in je leven waarin alles kan; waarin je elk deel van jezelf kunt onderzoeken en kunt laten groeien; waarin je allerlei andere levens en situaties kunt beleven. Zelf maak ik graag zware stukken die bestaande maarschappelijke vraagstukken kritisch bekijken. Denk hierbij aan feminisme, drugsgebruik onder jongeren en mentale problemen.
Ook het socialiserende aspect van theater spreekt mij aan: samen in een stuk spelen verbroedert en naar mijn ervaring levert samen theater maken de meest diepgaande vriendschappen op. Het verrijkt je leven en maakt je tot de persoon die je kunt zijn. Verlegen? Zenuwachtig om te spreken voor publiek? Onzeker over je houding? Theater rekent met dit alles af en levert je een enorm zelfvertrouwen op! Ik vind het prachtig om te zien wat theater voor mensen kan betekenen en hoe zij groeien!
Als trotse Heerlenaar ben ik ontzettend blij dat wij met Theaterwerkplaats Zie voor jong en oud een ruimte kunnen bieden om jezelf te ontwikkelen en lekker theater te kunnen maken. Ik ZIE je, je bent een STER!”

Pepijn Roux

Pepijn Roux

algemeen bestuurslid

“Hey! Ik ben Pepijn Roex, een 19-jarige eerstejaars student aan de lerarenopleiding Engels op Fontys. Een paar jaar geleden heb ik als een onzekere, niet zeer sociale puber op de middelbare de moed bij elkaar geraapt om uit mijn comfort zone te stappen en mij in te schrijven bij deze prachtige vereniging. En boh! Wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt… Door Zie werd ik opgevangen in een groep van allerlei verschillende mensen die altijd voor alles openstaan en mij met open armen hebben ontvangen, Iets dat ik nog nooit had meegemaakt en waar ik contacten aan heb overgehouden die mij voor altijd dierbaar zijn. Tijdens de lessen werd ik niet zelden getest om stapje voor stapje meer van mijzelf te durven laten zien. En zo voor het eerst in 16 jaar begon ik mij te ontplooien, en hieruit is mijn passie en hart voor theater ontstaan.  Ik voel mij helemaal thuis binnen Theaterwerkplaats Zie: van het verdiepen in een rol en een totaal ander mens worden op het podium, tot het schijven van scenes die mensen diep zullen raken. Daarom ben ik zo dankbaar dat ik binnen een bestuursfunctie nu iets terug kan doen voor Zie, zodat alle acteurs en actrices, oud en nieuw, met hetzelfde enthousiasme als ik, kunnen werken aan datgene wat ons hier allemaal verbindt: Het theater! Voor mij staan dan ook de leden van onze vereniging op nummer 1!” “What I particularly like about Broadway is the camaraderie and the friendship of other people in other shows. Everybody knows you’re opening and cares about you. There is a real village atmosphere.” -Sir Ian McKellen

Zoë Bressers

Zoë Bressers

Algemeen bestuurslid | Social Media expert

“Hoi! Ik ben Zoë Bressers, ik zit in mijn afstudeerjaar op het vwo. In 2015 werd ik lid van theaterwerkplaats ZIE. Ik heb een jaar in de kidsgroep meegedaan en ben vervolgens doorgestroomd naar de volwassengroep. Daar ben ik enorm gegroeid; niet alleen qua acteren maar ook qua persoonlijke ontwikkeling. Theater is een enorme passie voor mij, niet alleen omdat het acteren zelf leuk is, maar ook omdat je zo’n hechte groep wordt! Ik vind alles van het proces leuk; denk hierbij aan het brainstormen, het repeteren en het opvoeren van een voorstelling. De leukste momenten vind ik op repetitiedagen, daar gebeuren de gekste dingen en in één dag tijd boeken we dan enorm veel vooruitgang.
Sinds Juli 2018 ben ik aspirant-bestuurslid dat houdt in dat ik algemeen bestuurslid word zodra ik 18 ben. Ik ondersteun Janine Smeets in het lesgeven van de kidsgroep, dit brengt mij veel plezier. Daarnaast beheer ik samen met Cassandra Dohmen de social media van theaterwerkplaats ZIE.”

Sabine Salden

Sabine Salden

Regisseur volwassenengroep

“Hallo!

Mijn naam is Sabine Salden, ik ben afgestudeerd aan de opleiding Vaktherapie drama aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen.
Daarnaast heb ik 2 jaar lang theaterlessen gevolgd op theaterschool de Trap in Amsterdam.

In mijn dagelijks leven ben ik eigenlijk altijd bezig met theater, musical of alles wat daarmee te maken heeft. Ik geef workshops, maak voorstellingen en geef les op scholen. En natuurlijk bij Theaterwerkplaats Zie!
Ik ben echt een maker, dat wil zeggen dat ik er heel veel waarde aan hecht om SAMEN met mijn groep een voorstelling te maken. We starten vanuit een idee en gaan dan met z’n allen onderzoeken hoe we dit vorm gaan geven. Op deze manier wordt het echt ‘onze’ voorstelling en kunnen we ook echt trots zijn op wat wij met z’n allen op de planken hebben gebracht”

Rose Wirtz

Rose Wirtz

Regisseur jeugdgroep

“Mijn naam is Rose Wirtz en ik ben 21 jaar. Ik ben sinds kort afgestudeerd vaktherapeut drama, wat betekend dat ik mijn twee grootste passies heb kunnen combineren, namelijk toneel en mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Op de middelbare school heb ik mijn passie voor toneel ontdekt. Binnen toneel kwam ik helemaal tot leven en ik wist al snel dat ik hier meer mee wilde doen. Het mooie aan toneel vind ik dat het je helpt om tot expressie te kunnen komen en het je nieuwe kanten van jezelf laat leren kennen. Het leert je ideeën tot leven te laten komen. Binnen toneel kan fictie werkelijkheid worden en op deze manier kan een andere realiteit gecreëerd worden. Ik vind het ontzettend leuk jonge spelers net zo’n fijne toneelervaring mee te geven als dat ik zelf heb gehad.”