Wij zijn Zie!

Tadeus Slangen

Tadeus Slangen

Voorzitter
“Hallo, mijn naam is Tadeus Slangen. Ik houd van theater, toneelspelen, kunst, muziek, film en fashion. In 2007 ben ik begonnen met de MBO 4 opleiding: Drama-Acteur, Artiest KTM (Kunst, Theater & Media) op het Arcus College in Heerlen. Aansluitend volgde HBO Creatieve Therapie, medium Drama op Hogeschool Zuyd in Heerlen. Vanaf het begin ben ik verbonden met Theaterwerkplaats Zie en heb ik in verschillende stukken gespeeld. Daarnaast heb ik zelf stukken geregisseerd en gemaakt. Samen met de groep maken wij er altijd een gezellige en spannende productie van!”
Rik van Dijk

Rik van Dijk

Secretaris

“In de jaren negentig ben ik begonnen als vrijwilliger bij Cultura Nova. Ik kreeg een kijkje achter de schermen van het theatermaken en kwam voor locatietheater op ongebruikelijke plekken waar de creatieve sfeer bijna magisch aanvoelde. Zoveel tastbaardaar dan op film of televisie! Gedurende mijn opleiding tot grafisch vormgever heb ik ernaast leuke klussen in de diverse theaters in de regio mogen meemaken via Abraxas, Bureau voor culturele evenementen.
Sinds mijn middelbare schooljaren heb ik als drummer in diverse bandjes kennis gemaakt met mijn artistieke ik. De combinatie van toneel, choreografie, licht, geluid en decor; kortom theater, blijft mij fascineren.
Rond 2007 kwam ik in het toenmalige Theaterwerkplaats Spinazieblik, waar ik me gelijk thuisvoelde door de creatieve sfeer waarin ik veel mogelijkheden zag die ik voor de rest in Heerlen miste. Ik kon er wat betekenen in de publiciteit dus dat deed ik met plezier.
Rond 2011 was theaterwerkplaats Zie een feit. Daar ben ik doorgegegaan ben mij in te zetten voor de publiciteit en andere organisatorische werkzaamheden. Toen de gelegenheid er was heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de bestuursfunctie van secretaris op mij genomen, die ik inmiddels enkele jaren vervul. Ieder nieuw seizoen verrast mij met uitdagingen, maar geeft me vooral veel plezier om te zien welke mooie, aangrijpende en leuke voorstellingen het resultaat gaan worden.”

Anneke Oevering

Anneke Oevering

Penningmeester

Info volgt

Cas Dohmen

Cas Dohmen

Algemeen Bestuurslid | Regie-assistent volwassengroep | Social Media Expert

“Hoi! Ik ben Cassandra Dohmen, 23 jaar oud en creatieve duizendpoot. Op mijn vijfde schreef mijn moeder mij in bij een theatervereniging en sindsdien ben ik niet meer weggegaan! Als insider heb ik de hele evolutie van Theaterwerkplaats Zie meegemaakt en ik ben heel erg blij om iets te kunnen betekenen voor onze gave vereniging.
Ik ben opgeleid als docent geschiedenis en ben hiernaast freelance kunstenaar. Het contact met mijn acteurs en het creatieve proces van het maken van een voorstelling vind ik ontzettend belangrijk. Theater is voor mij een ruimte in je leven waarin alles kan; waarin je elk deel van jezelf kunt onderzoeken en kunt laten groeien; waarin je allerlei andere levens en situaties kunt beleven. Zelf maak ik graag zware stukken die bestaande maarschappelijke vraagstukken kritisch bekijken. Denk hierbij aan feminisme, drugsgebruik onder jongeren en mentale problemen.
Ook het socialiserende aspect van theater spreekt mij aan: samen in een stuk spelen verbroedert en naar mijn ervaring levert samen theater maken de meest diepgaande vriendschappen op. Het verrijkt je leven en maakt je tot de persoon die je kunt zijn. Verlegen? Zenuwachtig om te spreken voor publiek? Onzeker over je houding? Theater rekent met dit alles af en levert je een enorm zelfvertrouwen op! Ik vind het prachtig om te zien wat theater voor mensen kan betekenen en hoe zij groeien!
Als trotse Heerlenaar ben ik ontzettend blij dat wij met Theaterwerkplaats Zie voor jong en oud een ruimte kunnen bieden om jezelf te ontwikkelen en lekker theater te kunnen maken. Ik ZIE je, je bent een STER!”

Zoë Bressers

Zoë Bressers

Aspirant bestuurslid | Regie-assistent kidsgroep | Social Media expert

“Hoi! Ik ben Zoë Bressers, ik zit in mijn afstudeerjaar op het vwo. In 2015 werd ik lid van theaterwerkplaats ZIE. Ik heb een jaar in de kidsgroep meegedaan en ben vervolgens doorgestroomd naar de volwassengroep. Daar ben ik enorm gegroeid; niet alleen qua acteren maar ook qua persoonlijke ontwikkeling. Theater is een enorme passie voor mij, niet alleen omdat het acteren zelf leuk is, maar ook omdat je zo’n hechte groep wordt! Ik vind alles van het proces leuk; denk hierbij aan het brainstormen, het repeteren en het opvoeren van een voorstelling. De leukste momenten vind ik op repetitiedagen, daar gebeuren de gekste dingen en in één dag tijd boeken we dan enorm veel vooruitgang.
Sinds Juli 2018 ben ik aspirant-bestuurslid dat houdt in dat ik algemeen bestuurslid word zodra ik 18 ben. Ik ondersteun Janine Smeets in het lesgeven van de kidsgroep, dit brengt mij veel plezier. Daarnaast beheer ik samen met Cassandra Dohmen de social media van theaterwerkplaats ZIE.”

Sabine Salden

Sabine Salden

Regisseur volwassenengroep

“Hallo!

Mijn naam is Sabine Salden, ik ben afgestudeerd aan de opleiding Vaktherapie drama aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen.
Daarnaast heb ik 2 jaar lang theaterlessen gevolgd op theaterschool de Trap in Amsterdam.

In mijn dagelijks leven ben ik eigenlijk altijd bezig met theater, musical of alles wat daarmee te maken heeft. Ik geef workshops, maak voorstellingen en geef les op scholen. En natuurlijk bij Theaterwerkplaats Zie!
Ik ben echt een maker, dat wil zeggen dat ik er heel veel waarde aan hecht om SAMEN met mijn groep een voorstelling te maken. We starten vanuit een idee en gaan dan met z’n allen onderzoeken hoe we dit vorm gaan geven. Op deze manier wordt het echt ‘onze’ voorstelling en kunnen we ook echt trots zijn op wat wij met z’n allen op de planken hebben gebracht”

Janine Smeets

Janine Smeets

Docent Kidsgroep

“Ik ben Janine Smeets en 21 jaar oud. Naast sporten, lezen en wandelen heb ik ook een enorme passie voor het theater ontwikkeld! Op 12-jarige leeftijd ben ik zelf gestart als leerling bij een lokale theaterschool, waar ik tot mijn 19e ontzettend veel heb mogen leren en een aantal mooie producties heb mogen uitvoeren. Na het afronden van het Gymnasium ben ik gestart aan de opleiding Vaktherapie om als dramatherapeut af te kunnen studeren. Hierin heb ik ontdekt hoeveel moois het theater in petto heeft. Door theater kun je jezelf leren kennen: wat kun je wel en wat vind je moeilijk? Daarnaast biedt het theater een enorm grote speeltuin aan. Alles kan en alles is mogelijk! En dat vind ik zo mooi aan theater. Het biedt ruimte om fantasieën te loop te laten, te dagdromen, te lachen, te genieten van eigen en andermans inbreng in spel, kind te kunnen zijn, maar vooral biedt het de gelegenheid om samen te zijn. Samenwerken aan een productie, elkaar daarin helpen en jezelf zien groeien en bloeien tot een acteur/actrice moet toch wel ieders droom zijn? Ik geniet met volle teugen van het theater en het lesgeven in het vak. Geen één les is hetzelfde en iedere week sta ik weer vol verrassingen door alle ideeën die de kinderen hebben door hun creatieve brein. Samenzijn, spelen, genieten, theater maken: daar houd ik van!”