Wij zijn Zie!

Massimo Bombrini

Massimo Bombrini

Voorzitter
“Mijn naam is Massimo Bombrini,  een jonge muziekant/podiumkunstenaar van 24 jaar. Ik ben opgegroeid in een gezin waar muziek en de kunsten altijd in het middelpunt stonden, vader heeft het ons met de paplepel mee gegeven. Ooit begon ik mijn eigen weg in de creatieve industrie als DJ , later als producer, en zodoende vond ik mijn passie voor percussie en slaginstrumenten. Thuis had ik een plek waar ik mijn creatieve passie altijd kon beoefenen, eerst in mijn ouderlijk huis, en later in de studio van mijn vader. Zie is ook zo’n thuis, een plek waar creatievelingen hun eigen weg kunnen vinden, en samen aan prachtige stukken kunnen werken. Voor jong en oud, door jong en oud; mijn droom is om van onze stad ons podium te maken, een podium voor alle kunsten, 365 dagen per jaar!”
Rik van Dijk

Rik van Dijk

Secretaris

“In de jaren negentig ben ik begonnen als vrijwilliger bij Cultura Nova. Ik kreeg een kijkje achter de schermen van het theatermaken en kwam voor locatietheater op ongebruikelijke plekken waar de creatieve sfeer bijna magisch aanvoelde. Zoveel tastbaardaar dan op film of televisie! Gedurende mijn opleiding tot grafisch vormgever heb ik ernaast leuke klussen in de diverse theaters in de regio mogen meemaken via Abraxas, Bureau voor culturele evenementen.
Sinds mijn middelbare schooljaren heb ik als drummer in diverse bandjes kennis gemaakt met mijn artistieke ik. De combinatie van toneel, choreografie, licht, geluid en decor; kortom theater, blijft mij fascineren.
Rond 2007 kwam ik in het toenmalige Theaterwerkplaats Spinazieblik, waar ik me gelijk thuisvoelde door de creatieve sfeer waarin ik veel mogelijkheden zag die ik voor de rest in Heerlen miste. Ik kon er wat betekenen in de publiciteit dus dat deed ik met plezier.
Rond 2011 was theaterwerkplaats Zie een feit. Daar ben ik doorgegegaan ben mij in te zetten voor de publiciteit en andere organisatorische werkzaamheden. Toen de gelegenheid er was heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de bestuursfunctie van secretaris op mij genomen, die ik inmiddels enkele jaren vervul. Ieder nieuw seizoen verrast mij met uitdagingen, maar geeft me vooral veel plezier om te zien welke mooie, aangrijpende en leuke voorstellingen het resultaat gaan worden.”

Roger Dols

Roger Dols

Penningmeester

“Hey mensen, ik ben Roger. Mijn opleiding is in techniek, en meer specifiek in ICT en projectmanagement. Het creatieve is echter een rode draad in mijn leven. Eerst heb ik mijn ziel en zaligheid in tekenen gestopt. Later heb ik lang in een band gespeeld, waarbij ik me naast muziek schrijven ook bezig hield met art work van de band. Tegenwoordig houd ik me vooral bezig met schrijven van artikelen én verhalen.

Een jaar geleden heb ik me aangemeld bij Zie! Ik had nog nooit toneel gespeeld en ben er met open vizier ingestapt. Inmiddels kan ik zeggen dat het spelen me erg goed bevalt en dat het een mooie groep mensen is met wie ik graag samen werk. Nu heb ik de kans gekregen om ook in het bestuur een bijdrage te leveren om mensen te laten spelen en gave voorstellingen te maken.

Wat mij persoonlijk drijft in het creatieve proces is een liefde voor mooie werken, moedige gedachten, diepe beschouwingen en een stoutmoedige drang tot spelen. Ik mix graag filosofie met humor, spelen met persoonlijke groei en creëren met leren.

Wil je de stoute schoenen aantrekken en het toneel op gaan? Dan meld je aan. Wij lopen graag naast je mee.”

Cas Dohmen

Cas Dohmen

Algemeen Bestuurslid | Regie volwassengroep

“Hoi! Ik ben Cassandra Dohmen, 23 jaar oud en creatieve duizendpoot. Op mijn vijfde schreef mijn moeder mij in bij een theatervereniging en sindsdien ben ik niet meer weggegaan! Als insider heb ik de hele evolutie van Theaterwerkplaats Zie meegemaakt en ik ben heel erg blij om iets te kunnen betekenen voor onze gave vereniging.
Ik ben opgeleid als docent geschiedenis en ben hiernaast freelance kunstenaar. Het contact met mijn acteurs en het creatieve proces van het maken van een voorstelling vind ik ontzettend belangrijk. Theater is voor mij een ruimte in je leven waarin alles kan; waarin je elk deel van jezelf kunt onderzoeken en kunt laten groeien; waarin je allerlei andere levens en situaties kunt beleven. Zelf maak ik graag zware stukken die bestaande maarschappelijke vraagstukken kritisch bekijken. Denk hierbij aan feminisme, drugsgebruik onder jongeren en mentale problemen.
Ook het socialiserende aspect van theater spreekt mij aan: samen in een stuk spelen verbroedert en naar mijn ervaring levert samen theater maken de meest diepgaande vriendschappen op. Het verrijkt je leven en maakt je tot de persoon die je kunt zijn. Verlegen? Zenuwachtig om te spreken voor publiek? Onzeker over je houding? Theater rekent met dit alles af en levert je een enorm zelfvertrouwen op! Ik vind het prachtig om te zien wat theater voor mensen kan betekenen en hoe zij groeien!
Als trotse Heerlenaar ben ik ontzettend blij dat wij met Theaterwerkplaats Zie voor jong en oud een ruimte kunnen bieden om jezelf te ontwikkelen en lekker theater te kunnen maken. Ik ZIE je, je bent een STER!”

Nicky Bours

Nicky Bours

Algemeen bestuurslid | Social media-coördinator

“Hoi! Ik ben Nicky, ik ben 25 en ik heb de lerarenopleiding Nederlands afgerond. Mijn grote passie is de wereld over reizen en om dat te kunnen doen wissel ik op dit moment allerlei baantjes af. Zo ben ik regelmatig te vinden in het onderwijs maar ook in de horeca, marketing of zelfs de supermarkt!

Sinds twee jaar zit ik bij Zie. Ik was lange tijd op zoek naar een toneelgroep die bij me paste en bij Zie wist ik eigenlijk meteen dat dat goed zat. Na één repetitie was ik verkocht en datzelfde jaar speelde ik in Brokstukken. Inmiddels werken we alweer aan onze tweede voorstelling en vanaf nu mag ik ook plaatsnemen in het bestuur als algemeen lid en social media-coördinator. Alle toffe content die door Zie gemaakt wordt, zal ik met jullie delen! En word jij net zo enthousiast als ik en heb je zin om eens te komen kijken? Dan zie ik je graag!”

Jessica Smits

Jessica Smits

Algemeen bestuurslid | Regie jeugdgroep

“Hallo, mijn naam is Jessica Smits, ik ben 22 jaar en toneel is mijn passie al van kleins af aan. Ik heb daarom ook lange tijd de studie dramatherapie gevolgd, maar helaas was dit toch niet voor mij bestemd. In mijn tussenjaar van dramatherapie (2018-2019) heb ik opnieuw mijn passie voor theater teruggevonden bij Zie!

Tijdens en na de productie Brokstukken vond ik deze vereniging en de mensen zo tof dat ik het jaar erop met beide volwassenen producties meedeed. Rond november werd mij gevraagd of ik wellicht interesse had om regieassistent te worden van de kidsgroep samen met mijn vriendin Rose. Dit heb ik met beide handen aangepakt en ik heb eind juli 2020 het stokje van de kidsgroep mogen overnemen. Ik was Zie! al stiekem aan het infiltreren en de volgende stap om bestuurslid te worden was de enige juiste en logische keuze. Zie! betekent voor mij je passie kunnen uiten en mensen leren wat theater inhoudt. Iedereen vindt hier iets anders van zichzelf in terug. Ik wil daar met het bestuur nu meer invloed op uitoefenen en inzicht op krijgen. Op een mooi jaar!”

Sabine Salden

Sabine Salden

Regie volwassenengroep

“Hallo!

Mijn naam is Sabine Salden, ik ben afgestudeerd aan de opleiding Vaktherapie drama aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen.
Daarnaast heb ik 2 jaar lang theaterlessen gevolgd op theaterschool de Trap in Amsterdam.

In mijn dagelijks leven ben ik eigenlijk altijd bezig met theater, musical of alles wat daarmee te maken heeft. Ik geef workshops, maak voorstellingen en geef les op scholen. En natuurlijk bij Theaterwerkplaats Zie!
Ik ben echt een maker, dat wil zeggen dat ik er heel veel waarde aan hecht om SAMEN met mijn groep een voorstelling te maken. We starten vanuit een idee en gaan dan met z’n allen onderzoeken hoe we dit vorm gaan geven. Op deze manier wordt het echt ‘onze’ voorstelling en kunnen we ook echt trots zijn op wat wij met z’n allen op de planken hebben gebracht”

Julia van de Kar

Julia van de Kar

Regie volwassenengroep

“Hi, ik ben Julia van de Kar, kunststudente aan de academie van Maastricht die met super veel plezier werkt als regisseur van de volwassengroep op de donderdagavond.

Voor mijn studie aan de theateracademie in Tilburg mocht ik gastlessen verzorgen bij Zie en dat smaakte al snel naar meer.

Naast studeren ben ik ook werkzaam bij het Bonnefantenmuseum, waar ik evenementen organiseer voor jongeren en af en toe rondleidingen geef. Passie voor kunst en theater genoeg om met volle enthousiasme mijn drukke schema te blijven volgen. Mocht ik nog energie over hebben dan kan je me ook nog rondjes zien lopen op het terras van Cafe Zuid, aan het werk (want werk ook nog in de horeca). Zo niet, dan ben ik waarschijnlijk dringend op zoek naar een glas wijn.

Met mijn energie, en de ervaring die ik heb opgedaan bij mijn werk en aan de academie, hoop ik het speelplezier en de fantasie van mijn spel Ze een gevoel van vrijheid geven op de speelvloer. Alles kan, alles mag! Er is niks onmogelijk; dat vind ik zo mooi aan het theatervak.”