Wij zijn Zie!

voorzitter Zie

Jessica Smits

Voorzitter | Regie kidsgroep | vertrouwenspersoon

“Hallo, mijn naam is Jessica Smits, ik ben 24 jaar en toneel is mijn passie al van kleins af aan. Ik heb daarom ook lange tijd de studie dramatherapie gevolgd, maar helaas was dit toch niet voor mij bestemd. In mijn tussenjaar van dramatherapie (2018-2019) heb ik opnieuw mijn passie voor theater teruggevonden bij Zie!

Tijdens en na de productie Brokstukken vond ik deze vereniging en de mensen zo tof dat ik het jaar erop met beide volwassenen producties meedeed. Rond november werd mij gevraagd of ik wellicht interesse had om regieassistent te worden van de kidsgroep samen met mijn vriendin Rose. Dit heb ik met beide handen aangepakt en ik heb eind juli 2020 het stokje van de kidsgroep mogen overnemen. Ik was Zie! al stiekem aan het infiltreren en de volgende stap om bestuurslid te worden was de enige juiste en logische keuze. Zie! betekent voor mij je passie kunnen uiten en mensen leren wat theater inhoudt. Iedereen vindt hier iets anders van zichzelf in terug. Ik wil daar met het bestuur nu meer invloed op uitoefenen en inzicht op krijgen. Op een mooi jaar!”

Secretaris Theater Zie

Rik van Dijk

Secretaris

“In de jaren negentig ben ik begonnen als vrijwilliger bij Cultura Nova. Ik kreeg een kijkje achter de schermen van het theatermaken en kwam voor locatietheater op ongebruikelijke plekken waar de creatieve sfeer bijna magisch aanvoelde. Zoveel tastbaardaar dan op film of televisie! Gedurende mijn opleiding tot grafisch vormgever heb ik ernaast leuke klussen in de diverse theaters in de regio mogen meemaken via Abraxas, Bureau voor culturele evenementen.
Sinds mijn middelbare schooljaren heb ik als drummer in diverse bandjes kennis gemaakt met mijn artistieke ik. De combinatie van toneel, choreografie, licht, geluid en decor; kortom theater, blijft mij fascineren.
Rond 2007 kwam ik in het toenmalige Theaterwerkplaats Spinazieblik, waar ik me gelijk thuisvoelde door de creatieve sfeer waarin ik veel mogelijkheden zag die ik voor de rest in Heerlen miste. Ik kon er wat betekenen in de publiciteit dus dat deed ik met plezier.
Rond 2011 was theaterwerkplaats Zie een feit. Daar ben ik doorgegegaan ben mij in te zetten voor de publiciteit en andere organisatorische werkzaamheden. Toen de gelegenheid er was heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de bestuursfunctie van secretaris op mij genomen, die ik inmiddels enkele jaren vervul. Ieder nieuw seizoen verrast mij met uitdagingen, maar geeft me vooral veel plezier om te zien welke mooie, aangrijpende en leuke voorstellingen het resultaat gaan worden.”

bestuur algemeen Zie

Roger Dols

Penningmeester

“Hey mensen, ik ben Roger. Mijn opleiding is in techniek, en meer specifiek in ICT en projectmanagement. Het creatieve is echter een rode draad in mijn leven. Eerst heb ik mijn ziel en zaligheid in tekenen gestopt. Later heb ik lang in een band gespeeld, waarbij ik me naast muziek schrijven ook bezig hield met art work van de band. Tegenwoordig houd ik me vooral bezig met schrijven van artikelen én verhalen.

Een jaar geleden heb ik me aangemeld bij Zie! Ik had nog nooit toneel gespeeld en ben er met open vizier ingestapt. Inmiddels kan ik zeggen dat het spelen me erg goed bevalt en dat het een mooie groep mensen is met wie ik graag samen werk. Nu heb ik de kans gekregen om ook in het bestuur een bijdrage te leveren om mensen te laten spelen en gave voorstellingen te maken.

Wat mij persoonlijk drijft in het creatieve proces is een liefde voor mooie werken, moedige gedachten, diepe beschouwingen en een stoutmoedige drang tot spelen. Ik mix graag filosofie met humor, spelen met persoonlijke groei en creëren met leren.

Wil je de stoute schoenen aantrekken en het toneel op gaan? Dan meld je aan. Wij lopen graag naast je mee.”

Teun den Boer

Algemeen bestuurslid | Regie jeugdgroep | Regie volwassenen

“Hallo lieve mensen,
Mijn naam is Teun. Op het moment van typen zo’n 33 jaar jong.
Ooit ben ik eens afgestudeerd als artiest bij Arcus KTM. Via deze weg ben ik ook als stagiair bij Zie begonnen. Van het een kwam het ander en na mijn studie ben ik blijven plakken. Heb een aantal jeugd en jongeren groepen les gegeven maar omdat het leven onvoorspelbaar is ben ik ook weer afgehaakt na een tijdje.
Na wat gewerkt te hebben her en der kwam toneel toch weer vanzelf op mijn pad en Zie weer in mijn leven. Er werd me gevraagd of het me leuk zou lijken om een groep te leiden en ja uiteraard leek me dat leuk. Nu is mijn hele donderdagavond dus gevuld met toneel. En ik moet stiekem bekennen… Het geeft zo veel plezier en voldoening om mensen te zien doen en spelen. Ik kijk er elke week weer naar uit.
Wat ik belangrijk vind in toneel is de zelfexpressie en uit je comfort zone stappen. Toneel is niet zomaar een rol spelen of wat tekst opzeggen. Nee het is het ontdekken wie je bent en elke les kun je naar mijn mening ook in het echte leven gebruiken. Qua stukken zoek ik graag het randje op van wat maatschappelijk kan en ik vind het heerlijk om hier ook tegenaan te trappen. Laat de toeschouwers vooral eens goed nadenken wat ze hebben gezien en dat er een lichtje brandt zo van ‘oh ja inderdaad, zo heb ik er nog niet naar gekeken’.
Het mooist is dan ook dat de groep dit ook snapt en we samen vanuit deze invalshoek een stuk maken. Het is niet aan mij om iets te schrijven en dat moet op de letter gevolgd worden. Nee, het is juist de groep die samen iets maakt wat ze mooi vinden en echt achter staan. Groepsgevoel, je veilig voelen in een groep en alles kan in de groep dat vind ik denk ik nu ik dit op virtueel papier zet wel het meest belangrijke. Zolang je je comfortabel voelt en het gevoel hebt dat alles kan, dan kun je met z’n allen theater maken. Grenzen bestaan niet!
Theater verbroedert, emotioneert, creëert stof tot nadenken en is een uitlaatklep voor alles wat normaal niet kan. Heerlijk!”